Saat S-Etukortilla Bonusta apteekkimyymälässä maksetuista tuotteista ja palveluista. Bonus ei kerry resepti- tai itsehoitolääkkeistä eikä verkkokauppaostoista.

MA-PE 8-21

LA 8-21 

SU/ARKIPYHÄT 10-21

Poikkeavat aukioloajat

Vehkojan apteekin ajankohtaiset ideat ja vinkit

Tältä sivulta löydät mielenkiintoisia ja ajankohtaisia, terveysaiheisia blogitekstejä. Vehkojan apteekki on ystävällisen palvelun apteekkisi Hyvinkäällä, Vehkojan S-marketin yhteydessä.

Kosmetiikan Allergiaportaalista apua tuotevalintaan!

Allergiaportaali-verkkopalvelu (kosmetiikka-allergia.fi) auttaa kosmetiikka-allergisia sopivien tuotteiden löytämisessä. Portaaliin voi luoda allergiaprofiilin allergiatestitulosten pohjalta ja ohjelma huomioi myös ristiin reagoivat ainesosat. Mukana on paljon apteekkikosmetiikkaa. Tuotelistauksia voi tehdä esim. sarjakohtaisesti, ostopaikan mukaisesti tai tuoteryhmittäin. Helppokäyttöisestä portaalista voi tehdä myös listauksen hajusteettomista tuotteista, vaikkei olisi testein todettua hajusteallergiaa.

 

Allergiaportaali on maksuton!

 

Rekisteröitymällä portaaliin saat ajankohtaista tietoa kosmetiikasta ja kosmetiikka-allergioista.

 
Allergiaportaalissa on tuhansien kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden ainesosaluettelot, jotka yhteistyökumppanimme ovat antaneet allergisten hyväksi. Niistä löydät helposti itsellesi sopivat ja turvalliset tuotteet.

 

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ylläpitää Allergiaportaalia Veikkauksen tuella.

 

Käyttäjiä on jo 15 000 ja tuotesarjoja päivittyy palveluun koko ajan.

 

 

 

Iho- ja kosmetiikkaneuvontaa

 

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen maksuton, valtakunnallinen neuvonta auttaa sinua kosmetiikka-allergioihin liittyvissä asioissa. Voit ottaa yhteyttä tai antaa palautetta oheisella lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse.

kosmetiikka (at) allergiahelsinki.fi
Puhelinneuvonta ma-to klo 10-15, puh. 040 834 8803

 

 

25/6/2024

 

Hyvä, paha aurinko!

Aurinko virkistää ja piristää mieltä aktivoimalla hyvänolonhormoneja. Lisäksi se osallistuu D-vitamiinisynteesiin kehossamme. Meille elintärkeä D-vitamiini mm. edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja vaikuttaa luuston terveyteen. Nautitaan siis kesällä auringosta – mutta maltilla!

 

Niin ihanalta kuin auringon lämpö tuntuukin pitkän talven jäljiltä, liiallinen altistuminen UV-säteilylle ja ihon palaminen ovat ihosyövän riskitekijöitä. Liika auringon ottaminen myös vanhentaa ihoa ja toisilla se voi myös pahentaa tiettyjen ihosairauksien oireilua.

 


UV-säteily ei tunnu iholla vaikka niin luulisi!

 

UV-indeksi on lukema, joka ilmoittaa haitallisen UV-säteilyn määrän. Mitä korkeampi tuo lukema on, niin sitä lyhyemmän ajan iho kestää auringossa palamatta. UV-indeksin suurin arvo on 7, mutta auringolta tulee suojautua lukeman ollessa vähintään 3. UV-säteilyn petollisuutta lisää se, että yleensä palaminen ilmenee vasta useiden tuntien jälkeen altistuksesta, eikä UV-säteily myöskään tunnu iholla vaikka niin luulisi. Joten myös pilvisellä ja viileämmällä säällä voi altistua UV-säteilylle, varsinkin jos indeksin arvo on 3 tai enemmän. Aurinkosuojatuotteet suojaavat kyllä tehokkaasti palamiselta mutta nekään eivät täysin estä soluvaurioita aiheuttavia säteitä pääsemästä iholle.

 


Auringonsuojatuotteet ovat tarkoitettu ennen kaikkea täydentämään ihon muuta suojautumista ja niitä tulee käyttää riittävän paljon. Myös silmät tulee suojata aurinkolaseilla tai varjostavalla hatulla. Mikäli altistuu pidemmän ajan auringolle, niin voidetta tulisi myös lisätä pitkin päivää ja erityisesti tulee kiinnittää huomiota lasten riittävään suojautumiseen. Lapset ovat herkempiä auringon UV-säteilylle ja heidän suojavoiteen kertoimen tulee olla jopa 50 ja suojan on katettava sekä UVA että UVB säteet. Alle kaksivuotiaille ei suositella aurinkosuojatuotteita vaan iho suojataan välttämällä suoraa auringonpaistetta sekä kevyillä vaatteilla.

 


Kellonajalla ja paikalla on väliä!

 

Kesäpäivinä suurin UV-altistus tulee klo 11-15 välillä,joten keskipäivän aurinkoa kannattaa välttää. Lisäksi oleskelu avoimella paikalla, kuten vesillä, rannalla tai tunturissa voimistaa UV-säteilyä yllättävänkin paljon. Hyvä muistisääntö on, että mitä korkeammalla aurinko on, niin sitä enemmän on myös UV-säteilyä. Itse en suosittele rannalla makoilua, sillä makuuasennossa kehon saama säteilyn määrä on huomattavasti suurempi kuin pystyasennossa. Rannalla makoilija saa jopa nelinkertaisen määrän UV-säteilyä pystyasennossa puuhailijaan verrattuna. Joten auringosta kannattaa nauttia pelaten, ulkoillen ja puuhaillen vaikka mökkitontilla tai pihamaalla. Kesä ei suinkaan ole ainoa vuodenaika, jolloin auringonsuojasta tulisi huolehtia. UV-säteily voi olla voimakasta myös kevättalvella ja lumi heijastaa jopa yli 90% UV-säteilystä.  (lähde: ilmatieteenlaitos.fi).

 


Ihon suojaaminen ja kaunis rusketus ilman aurinkoa?

 

Meillä Vehkojan apteekissa on tärkeä rooli valistaa asiakkaita auringon vaaroista. Tietoa löytyy nykyään paljon, mutta siitäkin huolimatta ruskettunutta ihoa pidetään vieläkin usein ihanteena, vaikka ihomelanoomat ovat yleistyneet huolestuttavasti nuoremmillakin.

 

Meiltä onneksi löytyy vankkaa tietoa oikeanlaisesta suojautumisesta sekä aurinkosuojatuotteista. Asiakkaalle kerrotaan myös vaarattomampia keinoja saada päivettynyt iho. Itseruskettavien tuotteiden valikoima on onneksi lisääntynyt ja keväällä voi aloittaa ihon vahvistamisen myös beetakaroteenia sisältävillä aurinkokapseleilla.

 

Kannattaa rohkeasti tutustua uusiinkin tuotteisiin ja tutkia millaisia aurinkosuojatuotteita on valikoimassa. Nähdään apteekilla, me autamme sinua oikean tuotteen valinnassa ja kerromme mielellämme kaikesta aurinkoon liittyvästä, niin hyvässä kuin pahassa!

 

Ihanaa, aurinkoista kesää kaikille!

 

 

1/6/2024

 

Aurinkovoiteiden säilyvyys

 

Aurinkovoiteet säilyvät avattuina 6-12 kuukautta, tuotteen käyttöajan löytää voidetuubin kyljestä, missä lukee joko 6M tai 12M. Avaamaton ja avattu aurinkovoide säilyy parhaiten huoneenlämmössä tai viileämmässä.

 

Aurinkovoide, joka on ollut mukana rannalla ja lämmössä, ei välttämättä säily seuraavaan kesään, koska kuumuus saattaa muuttaa aurinkovoiteen rakennetta. Jos aurinkovoide näyttää samalta kuin edellisenä kesänä, eikä haise omituiselle, voidaan aurinkovoidetta edelleen käyttää. Jos koostumus on muuttunut esim. vetistynyt tai kokkareinen, niin voidetta ei pidä enää käyttää, koska teho on voinut hävitä.

 

Pitää myös muistaa, jos aurinkovoidetta jää käyttämättä edelliseltä vuodelta, onko voidetta laitettu tarpeeksi? Aurinkovoidetta pitäisi levittää kunnon kerros aikuiselle 2 tunnin välein. Aikuiselle sopiva määrä on n. 30ml kerrallaan, lapsille 15ml. Lisäksi hiekkaleikit ja uiminen kuluttaa, joten lapsille on hyvä lisätä aurinkorasvaa tiheämmin.

 

Viikon lomalle on siis hyvä varata aurinkorasvaa reilusti mukaan.

 

31/5/2024

 

Hyvin hoidetusta hiuspohjasta kasvavat
elinvoimaiset hiukset

Apteekistamme usein haetaan ratkaisuja hiuspohjan ongelmiin, mutta myös neuvoja hiustenlähdön syihin.

 

Naisten hiustenlähdön taustalla voi usein olla hormonaalisia tekijöitä mutta myös stressi, liian rankka hiusten käsittely tai yksipuolinen ravinto voivat aiheuttaa hiusten ohenemista sekä lähtöä. Usein myös sairastetut infektiot, voimakas laihduttaminen tai synnytys voivat näkyä kuukausien viiveellä myöhemmin juurikin hiustenlähtönä.

 

Mikäli hiuksia rupeaa irtoilemaan runsaasti kannattaa myös mittauttaa kilpirauhasarvot ja ferritiini. Usein jo tieto siitä, että tilanne on väliaikainen rauhoittaa ja tilannetta voi seurailla jonkun aikaa. Jos hiustenlähtö tuntuu vain lisääntyvän ja lisäksi tulee muitakin päänahan oireita, kannattaa käydä ihotautilääkärin vastaanotolla.

 

Hiustenlähdön akuutissa vaiheessa tulee kiinnittää huomiota runsaaseen ja monipuoliseen ravintoon. Tueksi voi ottaa kuuriluontoisesti suun kautta otettavia ravintolisiä tai biotiinivalmisteen. Eri valmisteita löytyy runsaasti ja kannattaakin tutustua jo etukäteen meidän apteekin valikoimissa oleviin tuotteisiin vaikka verkkokaupassamme. Lisäksi shampoiden ja hoitotuotteiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, että ne olisivat riittävän hellävaraisia ja omalle päänahalle sopivia. Apteekistamme löytyy kattava valikoima myös shampoita ja hiustenhoitotuotteita.

 

Joillakin naisilla ja miehillä voi olla ns. periytyvää hiustenlähtöä. Siinä missä mies usein kaljuuntuu päälaelta naisilta hiukset lähtevät tasaisemmin ja ohenevat ohimoilta sekä päälaelta. Perinnölliseen hiustenlähtöön on olemassa Rogaine-liuos (itsehoitolääke), jonka soveltuvuutta sinulle farmaseuttinen henkilökunta voi pohtia. 

Suoraan hiuspohjaan annosteltu liuos sisältää minoksidiiliä, joka ehkäisee hiustenlähtöä ja kiihdyttää uusien hiusten kasvamista.

Rogaine on tarkoitettu yli 18-vuotiaille asiakkaille ja tuotteen käyttöohjeet kannattaa käydä yhdessä farmaseutin kanssa läpi ennen tuotteen ostamista.

 

Tule kysymään lisää apteekilta!

 

 

12/4/2024

Lahjat pukinkonttiin!

Nyt on loistava aika aloittaa joululahjahankinnat, jotta vältyt viimeisten jouluviikkojen lahjakiireiltä.

 

Apteekista löydät upean valikoiman kosmetiikkalahjapakkauksia kaikkien tarpeisiin!

 

Teemme myös halutessasi sinulle sopivan lahjapaketin valitsemistasi tuotteista.

 

Ihanaa joulukuun alkua ja joulun odotusta!

 

1/12/2023

Kuoritko kasvojesi ihoa?

Miksi iho kannattaa kuoria?

Iho uusiutuu koko ajan. Kun uutta ihosolukkoa syntyy, vanha ja kuollut solukko kertyy ihon pintaan.

 

Jotta kuolleesta ihosolukosta pääsee eroon, täytyy ihoa kuoria. Muuten kuollut ihosolukko tekee ihostasi samean, epätasaisen ja hilseilevän ja estää voiteiden ja seerumeiden imeytymisen.

 

Lisäksi kuorinta pitää ihon pehmeänä ja näpyt ja mustapäät poissa!

 

Milloin ihon kuorinta kannattaa tehdä?

Ihon kannattaa olla lämmin kuorintaa tehdessä. Käy siis lämpimässä suihkussa tai saunassa ennen kuorintaa.

 

Hiero kuorinta-aine kostealle iholle, jotaa kuolleet ihosolut irtoavat helpommin. Tehosta rakeiden vaikutusta pyörivillä liikkeillä.

 

Kuorinta ei kuitenkaan ole voimalaji, joten älä hankaa ihoa turhan voimakkaasti.

 

Voiko ihoa kuoria liikaa?

Iho on kehon suurin elin ja sillä on monta tehtävää. Tärkeimmät niistä on suojata kehoa fyysiseltä hankaukselta, kemiallisilta aineilta ja tulehduksilta sekä haitalliselta UV-säteilyltä.

 

Vältä liian kovia otteita ja vahvoja aineita. Jätä ihosi kuorimatta, jos se on jo valmiiksi ärtynyt, rikki, ohut tai kärsit ihottumasta. Liian innokas tai voimakas kuoriminen ärsyttää, kuivattaa ja aiheuttaa pahimmillaan ihotulehduksen.

 

2/8/2023 

Aurinkovoiteiden kestoajat

Löytyykö kaapistasi vielä viimevuotinen aurinkovoide? Olisiko aika hankkia tälle kesälle uusi?


Aurinkovoide ei välttämättä ole enää käyttökelpoinen vaikka kestoaikaa olisi jäljellä, jos sitä on säilytetty liian lämpimässä.

 

Aurinkovoiteiden säilyvyys vaihtelee sen mukaan, missä sitä säilytetään ja useimmiten aurinkovoide kulkee kuitenkin mukana lämpimässä; esimerkiksi rannoilla tai autossa, jolloin sen teho heikkenee.

 

Tarkkaile aina aurinkovoiteen koostumusta ja tuoksua (hajua).

Vanhentuneen aurinkovoiteen koostumus muuttuu juoksevammaksi tai se on erinäköistä kuin aiemmin ja tuoksu voi olla epämiellyttävä.

 

Muistathan käyttää riittävän suuria suojakertoimia ja laittaa voidetta riittävästi kerralla ja lisätä sitä päivän aikana!

 

 

15/5/2023

Kuiva talvi-iho, mikä avuksi?

Miksi iho kuivuu talvella?

Talvisin ihoa kuivattavat eniten lämpötilavaihtelut, ilmastointi/keskuslämmitys sekä auringonvalon puute. Ihosta pääsee haihtumaan liikaa kosteutta ja tämä aiheuttaa kuivumisen. Myös ihon liiallinen peseminen aiheuttaa kuivumista, joten kuivaihoisen kannattaa välttää pesusienillä ja -harjoilla jynssäämistä.

 

Vartalolle kutinaa hillitsemään

Valitse vartalotuotteeksi voide, joka imeytyy nopeasti ja rauhoittaa ihoa. Mikäli ihosi tarvitsee hoitavampaa voidetta, valitse silloin hieman paksumpi voide.

 

Puhdistustuotteet kuntoon

Suosi kuivalle iholle puhdistustuotteeksi puhdistusmaitoja ja -emulsioita, -balmeja ja öljyjä. Huomioi myös pesuveden lämpötila: vaikka pitkä, kuuma suihku tuntuukin ihanalta talvipakkasilla, se kuivattaa ihoa voimakkaasti. Pyri siis peseytymään haalean lämpöisellä vedellä.

 

Muista myös kasvoveden käyttö! Kasvovesi tuo iholle kosteutta, jotta muut ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään ihoon.

 

Tehoaineiden käyttö

Öljyt ja seerumit kannattaa ottaa talvella käyttöön. Useita öljyjä voi myös sekoittaa vaikka päivävoiteen joukkoon, jolloin saat voiteesta ravitsevamman.

 

Aurinkovoide käyttöön myös talvella

Kovalla pakkasella vedetön kasvovoide on hyvä valinta. Aurinkoisella säällä iho tulee suojata aurinkovoiteella - myös talvella! Käytä siis 30 tai 50 suojakertoimen aurinkovoidetta talvipakkasillakin.

 

 

18/1/2023

PIKKUJOULUKAUSI ON ALKANUT!

MITÄ LAHJAKSI YSTÄVÄLLE?

Loppuvuoden juhliin kuuluvat joulun ja uuden vuoden lisäksi myös pikkujoulut. Ne ovat hauska piristys pimeän alkavan talven keskelle.

Jos juhlit ystävien tai työkavereiden kanssa, niin mikä olisikaan parempi aika antaa joululahjat ystäville kuin pikkujoulut.

 

Lahjojen hankintaa ei tarvitse stressata. Ostaminen on tehty helpoksi, sillä kaupat ovat pullollaan ihania lahjapakkauksia, joista varmasti löytyy jokaiselle jotakin – ehkä myös itsellesikin!

 

Monet lahjapakkaukset täyttyvät kosmetiikasta ja näistä löytyykin vaihtoehtoja niin miehille kuin naisillekin.

Apteekista löydät esimerkiksi ACO-sarjan lahjapakkaukset. Neljästä erilaisesta pakkauksesta löytyy esimerkiksi:

 • ANTI-AGE PÄIVÄ-JA YÖVOIDE
 • KASVOJEN PUHDISTUSGEELI JA KOSTEUSVOIDE
 • KÄSI-JA JALKAVOIDE
 • MIEHILLE PESUAINE JA KOSTEUSVOIDE KASVOILLE

Räätälöimme mielellämme myös muista kosmetiikkatuotteista lahjapakkauksia kauniisiin lahjapusseihin 😊

 

 

24/11/2022

5 vinkkiä silmänympärysihon hoitoon!

1. Hellä käsittely

 

Silmänympärysiho on ohut ja herkästi reagoiva. Se voi ärtyä liian voimakkaasta käsittelystä, joten älä raavi, hiero tai hankaa silmänympärysihoa liian voimakkaasti. Käytä meikinpuhdistuksessa silmämeikinpoistoainetta, jolloin vältyt turhalta hankaamiselta.

 

2. Oikean silmänympärystuotteen valinta

 

Mieti, mitä silmänympärysihosi tarvitsee: kosteutusta, rauhoitusta vai turvotuksen tasoitusta. Esimerkiksi atopiaan taipuvaiselle iholle rauhoittava silmänympärysvoide on oiva valinta!

 

3. Oikea levitys

Silmänympärysvoidetta käytetään aamuin illoin. Pieni, nuppineulanpään kokoinen määrä tuotetta riittää. Levitä tuotetta kevyesti sormenpäällä silmän sisänurkista ulkonurkkaa kohti.

Liikkuvalle luomelle kannattaa laittaa vain sille suositeltuja voiteita. Muut tuotteet voivat aiheuttaa turvotusta ja ärsytystä liikkuvalla luomella.

 

4. Silmänympäryslaput

Oli sinulla sitten lyhyet yöunet takana tai pitkä iltajuhlat, silmänympäryslaput ovat nopea apu kirkastamaan ja tasoittamaan herkkää silmänympärysihoa.

Laita laput hetkeksi jääkaappiin viilentymään. Näin saat vieläkin tehokkaamman tuloksen!

 

5. Aurinkosuojan käyttö

Kesä aikaan aurinkosuojan käyttö on tarpeen ja apteekin valikoimasta löytyy aurinkotuotteita, jotka soveltuvat myös silmänympärysiholle. Lisäksi aurinkolasit kirkkaalla auringonpaisteella suojaavat silmiä UV-säteilyltä

 

 

10/8/2022

Punkin poisto

 

Punkin poisto tehdään kapeakärkisillä pinseteillä tai punkkipihdeillä.

Tartu punkkiin niin läheltä ihoa kuin mahdollista. Vedä suoraan ihosta poispäin. Älä purista punkkia äläkä peitä sitä rasvalla.

 

Ihoon pureutunut puutiainen on poistettava mahdollisimman pian,

koska tartunnanaiheuttajat, kuten borreliabakteerit siirtyvät punkista 1−2 päivässä. TBE-virustartunta siirtyy vielä nopeammin, lähes välittömästi punkin pureutuessa ihoon.

 

Jos et saa poistetuksi punkkia kokonaisena, odota muutama päivä,

jolloin punkin jäänteet on helppo poistaa pinseteillä tai puhtaalla neulalla. Infektioriski ei kasva, vaikka punkin poistaminen kokonaisena ei onnistu.

 

Punkin pureman jälkihoito

Puhdista punkin puremakohta desinfiointiaineella tai vedellä ja saippualla.

 

Tarkkaile punkin puremajälkeä. Jos ihoon kehittyy 1–4 viikon kuluttua punoittava alue, jonka läpimitta on yli 5 senttiä, tai jos sinulle tulee kuumetta, päänsärkyä tai muita oireita, ota yhteys lääkäriin.

 

Jos olet epävarma, kysy terveydenhoitohenkilöstöltä

milloin kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

 

4/5/2022

Ihana kevätaurinko!

Nyt on oikea aika kaivaa suojakertoimelliset voiteet esiin ja suojata ihoa kevätauringon säteilyltä.

 

UV-indeksi on varhain keväällä jo melkein yhtä korkealla kuin keskikesällä, joten ihon suojaaminen UV-säteiltä on aloitettava hyvissä ajoin alkukeväällä.

 

Kosteutus ja suojaus

 

Ota käyttöön päivävoide, jossa on suojakerroin. Päivävoiteissa yleisimmin käytetty suojakertoimen määrä on SPF 20 tai SPF 30. Näin aurinkosuoja tulee levitettyä iholle jo aamun ihonhoitoruutinin aikana.

 

Aurinkovoiteen levitys päivittäin

 

Mitä säännöllisemmin muistat levittää aurinkovoiteen ihollesi, sitä paremman suojan se antaa. Kesää kohti mentäessä suojakertoimien tarve kasvaa entisestään. Jos ihosi on herkkä ja palaa helposti, on ehdottomasti suositeltavaa käyttää korkean suojakertoimen SPF 50 aurinkovoiteita.

 

Aurinkoisia kevätpäiviä!

 

21/3/2022

 

Spa-hoito jaloille kotikonstein

Tässä syksyn kunniaksi muutama vinkki hemmottelevaan jalkahoitoon kotona tehtäväksi!

 

Ihana jalkakylpy

 

Laita sopivaan astiaan lämmintä vettä ja jalkakylpysuolaa. Kylvetä jalkoja noin 10 minuutin ajan.

 

VINKKI! Voit myös käyttää karkeaa merisuolaa jalkakylpysuolan sijaan!

 

Kuorinta jalkapohjille

 

Käytä kuorintana esimerkiksi lempi-vartalokuorintaasi. Pyöritä tuotetta koko jalkapohjaan ja huuhtele.

 

VINKKI! Sekoita Aqualan L – perusvoiteen sekaan hiukan sokeria; saat tästä toimivan kuorintavoiteen.

 

Kuorinnan jälkeen voit käyttää karkean tuntuista pyyhettä tai jalkaraspia irroittaaksesi kuolleen ihon jalkapohjista.

 

Kosteutus ja naamio

 

Jalkanaamiolla saat jaloistasi ihanan sileät ja pehmeät.

 

Voit käyttää esimerkiksi apteekista saatavia jalkanaamio-sukkia tai laittaa vaihtoehtoisesti jalkavoidetta tai perusvoidetta runsaamman määrän jalkoihin ja antaa sen imeytyä ja vaikuttaa hieman pidempään.

 

Loput voiteesta voi hieroa vaikkapa sääriin. Näin saat kosteutuksen ja naamion yhdellä kertaa.

 

25/10/2021

Maskit ja kasvojen ihon hoito

Maskeja käytetään nyt paljon vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Monelle maskit ovat saattaneet aiheuttaa iho-ongelmia tai pahentaneet niitä.

 

Kun maskia pidetään pitkiä aikoja, se aiheuttaa iholle hankausta ja ärsytystä. Lisäksi hengitysilman kosteus jää maskin alle, jolloin se on otollinen kasvupaikka bakteereille. Tämän seurauksena ihohuokoset saattavat tukkeutua, koska iholle jää kosteutta, hikeä ja likaa.

 

Puhdistus, kuorinta ja kosteutus ovat keinoja hoitaa ja ehkäistä maskeista johtuvia iho-ongelmia. Puhdista iho öljyttömällä puhdistustuotteella. Öljyt voivat pahentaa ihon tulehduksia.

 

Kuori iho kevyesti kerran viikossa. Silloin kuollut ihosolukko poistuu ihon pinnalta ja kosteusvoiteet imeytyvät paremmin. Älä kuori ihoa, jos se on rikki.

 

Kosteuta iho kevyellä, mieluiten hajusteettomalla voiteella. Suosi voiteita, jotka sisältävät keramideja. Keramidit ovat ihossa luonnostaa esiintyviä lipidejä, jotka estävät kosteuden haihtumisen iholta. Ilman keramideja iho kutisee ja on kuiva ja ärtynyt. Keramidipohjaiset kosteusvoiteet jättävät iholle suojaavan kerroksen, jolloin kosteus ei pääse haihtumaan liikaa.

 

Muista myös hyvä käsihygienia, jottei bakteerit kulkeudu käsien mukana kasvojen iholle!

 

27/9/2021

Muista käyttää aurinkosuojavoiteita oikein!

Kevät ja kesä ovat valon aikaa!


Valolta ja auringolta tulee kuitenkin suojautua UV-säteiden vuoksi.
UV-säteitä on kahdenlaisia: UVA-ja UVB-säteitä. UVA-säteet aiheuttavat ihon ikääntymisen merkit heikentyneen kimmoisuuden ja ryppyjen muodossa.
UVB-säteily on voimakkaampaa ja aiheuttaa ihon punoituksen ja palamisen, jos auringolle altistutaan liikaa. UVB-säteilyn positiivinen puoli on se, että se auttaa ihoa muodostamaan D-vitamiinia.


Aikuisten ja lasten tulee suojautua auringolta, jotta sen haitat minimoidaan (ihon palaminen, punoitus, ihosyövän riski). Riittävä auringolta suojautuminen vaatteilla ja aurinkovoiteilla ovat hyvä keino tähän.


Aurinkovoiteita löytyy laidasta laitaan eri suojakertoimilla, 50+ on erittäin korkea suojakerroin, joka on aina varma valinta.


Aurinkovoidetta tulisi laittaa noin 30 ml aikuiselle, jotta voiteen suoja on riittävä. Voidetta tulee lisätä parin tunnin välein tai useammin, jos hikoilee tai käy uimassa.


Apteekista löydät omaan tarpeesi sopivan aurinkotuotteen.


Nautitaan kaikki kesästä ja valosta turvallisesti aurinkosuojia käyttäen!

7/6/2021

 • Koiran unentarve
  23/03/2021 0 Kommentit
  Koiran unentarve

  Uni on koiran hyvinvoinnille tärkeä asia, ihan kuin ihmisellekin. Koiran unentarve on ihmiseen verrattuna erilainen. Ihminen tarvitsee keskimäärin seitsemästä kahdeksaan tuntia unta, mutta se ei koirille riitä. Aikuinen koira tarvitsee unta keskimäärin noin 11 tuntia vuorokaudessa, pennut vieläkin enemmän.


  Koira on sopeutunut ihmisen uni-valverytmiin, jossa nukutaan öisin ja valvotaan päivisin. Koiralla on kuitenkin vuorokaudessa useampia jaksoja, jolloin se nukkuu niin sanottua koiranunta eli on torkeunessa.


  Onko joskus syytä olla huolissaan koiransa nukkumisesta? Kyllä, jos unentarve muuttuu selvästi. Muutoksia voivat olla unentarpeen selkeä kasvu tai väheneminen, levottomuus, vaeltelu tai vinkuminen, tarve päästä pissalle tiheästi, jatkuva raapiminen tai pureskelu.


  Nämä merkit voivat viitata siihen, että koiralla saattaa olla kipuja, kutinaa tai allergioita, koiralla on stressi tai vanha koira on dementoitumassa. Muutoksien ollessa suuria on hyvä keskustella eläinlääkärin kanssa asiasta.


  Ikääntyvä koira kannattaa viedä eläinlääkäriin, jos se vain makaa tai nukkuu valtaosan päivästä. Se voi olla merkki nivelrikosta.

  (Lähde: ApteekkiNyt-lehti, Vehkojan apteekin asiakaslehti)

  Lue lisää
 • Aqualan Voidevinkit kevääseen
  23/03/2021 0 Kommentit
  Muutama Aqualan-voidevinkki kevääseen

  Sekoita Aqualan L:n sekaan hienoa sokeria ja hiero seosta koko vartalolle kevyin pyörivin liikkein ja huuhtele vedellä. Nauti silkinpehmeästä ihosta!

  Tarraavatko sukkahousut hameeseen kiinni? Hiero pieni määrä Aqualan Plussaa kämmeniisi ja sivele sääret ja reidet ohuelti sukkahousujen päältä. Sähköisyys häviää!

  Voitele kasvot, jalat ja käsivarret Aqualan L:llä ennen saunaa, löylyttelyn jälkeen huuhtele vedellä ja älä käytä pesunestettä. Nauti ihanan pehmeästä ihosta!

  Hiero Aqualan L:ää hiuksiin ja päänahkaan, anna vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele pois haalealla vedellä. Nauti pehmeistä ja helposti kammattavista hiuksista!


  Aqualan L sopii meikin ja silmämeikin puhdistukseen. Ei kirvele silmissä, eikä sisällä hajusteita.


  Aqualan Duo soveltuu hilseileville säärille, voitele päivittäin niin ehkäiset säärten hilsepölyn.

  Aqualan L, Plus ja Duo nyt tarjoushintaan maaliskuun 2021 ajan!

  Lue lisää