Saat S-Etukortilla Bonusta apteekkimyymälässä maksetuista tuotteista ja palveluista. Bonus ei kerry resepti- tai itsehoitolääkkeistä eikä verkkokauppaostoista.

MA-PE 8-21

LA 8-21 

SU/ARKIPYHÄT 10-21

Poikkeavat aukioloajat

Koiran unentarve

Koiran unentarve

Uni on koiran hyvinvoinnille tärkeä asia, ihan kuin ihmisellekin. Koiran unentarve on ihmiseen verrattuna erilainen. Ihminen tarvitsee keskimäärin seitsemästä kahdeksaan tuntia unta, mutta se ei koirille riitä. Aikuinen koira tarvitsee unta keskimäärin noin 11 tuntia vuorokaudessa, pennut vieläkin enemmän.


Koira on sopeutunut ihmisen uni-valverytmiin, jossa nukutaan öisin ja valvotaan päivisin. Koiralla on kuitenkin vuorokaudessa useampia jaksoja, jolloin se nukkuu niin sanottua koiranunta eli on torkeunessa.


Onko joskus syytä olla huolissaan koiransa nukkumisesta? Kyllä, jos unentarve muuttuu selvästi. Muutoksia voivat olla unentarpeen selkeä kasvu tai väheneminen, levottomuus, vaeltelu tai vinkuminen, tarve päästä pissalle tiheästi, jatkuva raapiminen tai pureskelu.


Nämä merkit voivat viitata siihen, että koiralla saattaa olla kipuja, kutinaa tai allergioita, koiralla on stressi tai vanha koira on dementoitumassa. Muutoksien ollessa suuria on hyvä keskustella eläinlääkärin kanssa asiasta.


Ikääntyvä koira kannattaa viedä eläinlääkäriin, jos se vain makaa tai nukkuu valtaosan päivästä. Se voi olla merkki nivelrikosta.

(Lähde: ApteekkiNyt-lehti, Vehkojan apteekin asiakaslehti)

0
Feed

Jätä kommentti